۵ درمان خانگی برای جوش های هورمونی

0

جوش های هورمونی در برخی از مراحل زندگی بر روی پوست تأثیر می‌گذارند. به عنوان مثال از هر ۱۰ نوجوان، ۸ نفر به جوش های هورمونی دچار است. زنان نیز پیش از آغاز عادت ماهانه‌شان دچار جوش های هورمونی می شوند. افزون بر این دوران بارداری و یائسگی نیز از جمله دوران‌هایی هستند که انسان را مستعد دچار شدن به جوش های هورمونی می‌کنند.

اما تغییرات هورمونی چگونه می‌تواند موجب ایجاد جوش های هورمونی شود؟ به این پرسش در ادامه پاسخ خواهیم داد و پس از آن به معرفی ۵ درمان برای رفع جوش های هورمونی می‌پردازیم.

تغییرات هورمونی و ارتباط آن با جوش های هورمونی

در پشت منافذ پوست ما غدد سباسه وجود دارند که کارشان تولید سبوم است. سبوم ماده‌ای مومی‌شکل و چرب است که مسئولیت حفظ رطوبت پوست و جلوگیری از خشکی آن را بر عهده دارد. اما گاه به دلایلی غدد سباسه بیش از اندازه سبوم تولید می‌کند که این سبوم اضافه می‌تواند با ترکیب با سلول‌های مرده‌ی پوست موجب بسته شدن منافذ پوست شده و نتیجتاً باکتری‌های درون این منافذ بسته سبب ایجاد جوش می‌شوند. یکی از عواملی که موجب تولید بیش از اندازه‌ی سبوم توسط غدد سباسه می‌شود تغییرات هورمونی است.  به همین سبب است که در دوره‌هایی از زندگی انسان، خصوصاً زنان، جوش های هورمونی سربرمی‌آورند.

اگر به جوش های هورمونی دچار هستید، به درمان‌هایی که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت دقت کنید و به‌کارشان بگیرید تا از شدت جوش‌های‌تان کاسته شود.

درمان‌های خانگی جوش های هورمونی

۱- دو بار در روز صورت خود را به‌آرامی تمیز کنید:

روزانه صبح و شب صورت خود را با استفاده از صابون ملایم و یا یک شوینده‌ی غیر صابونی تمیز کنید. پس از هر بار تمرین شدید نیز بهتر است صورت‌تان را تمیز کنید.

نکته‌ای که بایستی به خاطر داشته باشید این است که استفاده از اسکراب مشکلی ندارد، اما از استفاده از اسکراب‌های سخت و هم‌چنین از افراط در استفاده از اسکراب دوری کنید.

۲- از چای سبز استفاده کنید:

چای سبز علاوه بر آن که مصرف‌اش خواص بسیاری به همراه دارد، مالیدن‌اش بر روی پوست نیز می‌تواند در کاهش سطح چربی پوست و کاهش شدت آکنه مفید باشد.

یک مطالعه نشان از آن دارد که استفاده از چای سبز بر روی پوست صورت می‌تواند تا ۲۷ درصد در کاهش سطح سبوم پوست مؤثر باشد. گفته می‌شود چای سبز در مهار آنزیم ۵ آلفا ردوکتاز، که نقشی اساسی در تبدیل تستسترون به دی‌هیدروتستسترون دارد و نتیجتاً موجب افزایش تولید سبوم توسط غدد سباسه می‌شود، نیز مؤثر است.

برای استفاده از چای سبز آن را بپزید و با استفاده از پنبه بر روی صورت بمالید.

۳- از روغن اکالیپتوس بهره ببرید:

روغن اکالیپتوس از دو طریق می‌تواند برای درمان جوش های هورمونی مفید باشد. نخست آن که موجب کاهش فعالیت غدد سباسه می‌شود، یعنی موجب می‌شود که سبوم کمتر تولید شود و نتیجتاً منافذ پوست کمتر بسته شوند، و دوم آن که در مبارزه با باکتری‌های عامل تولید جوش، مانند Propionibacterium، مؤثر است.

در حالی که عموماً توصیه می‌شود روغن اکالیپتوس مستقیماً بر روی پوست مالیده شود اما این کار ممکن است به ضرر برخی پوست‌ها تمام شود. بهتر است ۳-۴ قطره روغن اکالیپتوس را با مقداری آب ترکیب کنید و ترکیب به دست آمده را با پنبه بر روی پوست بمالید.

نکته‌ای که بایستی به آن توجه کنید این است که پیش از استفاده از روغن اکالیپتوس بر روی پوست صورت بایستی آن را تست کنید تا مطمئن شوید که پوست‌تان حساسیتی به آن ندارد. برای تست می‌توانید مقداری از روغن اکالیپتوس را بر روی ساعد بمالید و چند ساعت صبر کنید. اگر مشکلی وجود نداشت می‌توانید از این روغن بر روی پوست صورت‌تان استفاده کنید.

۴- از دارچین و عسل استفاده کنید:

هم دارچین و هم عسل می‌توانند در مبارزه با باکتری‌های عامل آکنه مانند Propionibacterium مفید باشند. خودِ دارچین نیز در مهار آنزیم ۵ آلفا ردوکتاز مؤثر می‌باشد. خبر خوب این است که ترکیب آن دو بهتر عمل می‌کند.

برای استفاده از دارچین و عسل، آن دو را ترکیب کرده و روی صورت خود بمالید. پس از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه می‌توانید ترکیب مورد نظر را با آب ولرم بشویید. این کار را روزی یک بار انجام دهید، نتیجه را خواهید دید.

۵- از آبِ لیمو استفاده کنید:

یکی از مواردی که هم در کنترل چربی روی پوست و هم در مبارزه با باکتری‌های عامل آکنه مؤثر است آبِ لیمو می‌باشد. بنابراین یک لیمو بردارید، فشارش دهید و آب حاصل از آن را بر روی پوست خود بمالید.

اختصاصی وردنگار؛ هرگونه کپی برداری با نام و لینکدهی مستقیم مجاز است

مطالب مرتبط
چالش ۳۰ روز غذای سالم: کلم بروکلی برای مفاصل سالم

همچنین بخوانید :

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.