مزایای اسفناج و تاثیر آن بر سلامتی بدن

0

اسفناج نقش مهمی در حفظ یک بدن سالم ایفا می کند. مزایای سلامت مختلف اسفناج عبارتند از:

سلامت چشمها را بهبود می بخشد

اسفناج منبع غنی بتا کاروتن، لوتئین و زانتان است که همه آنها برای بینایی مفید هستند. بتا کاروتن با اسفناج پخته شده به چشم ها عرضه می شود. مصرف اسفناج می تواند کمبود ویتامین A، خارش چشم ها، زخم های چشم و چشم های خشک را از بین ببرد. برخی از خواص ضد التهابی اسفناج، می تواند پوسیدگی و یا تحریک در چشم را کاهش دهد.

درمان دژنراتیو ماکولا

 AMDمسئول ایجاد نابینایی است که به علت انحطاط لوتئین و زانتان است که بخش مرکزی شبکیه هستند. با توجه به تحقیقات انجام شده توسط آزمایشگاه ملیOak Ridge [4]، مصرف اسفناج می تواند در به دست آوردن دوباره دو رنگدانه حیاتی و جلوگیری از AMD موثر باشد. اسفناج همچنین حاوی مقدار زیادی از آنتی اکسیدان ها است که اثرات مضر رادیکال های آزاد را که به تاثیر منفی بر روی دید و همچنین شرایط مرتبط با سن مانند گلوکوم و دژنراسیون ماکولا می انجامد، کاهش می دهد.

مزایای سیستم عصبی را فراهم می کند

تعدادی از اجزای اسفناج مانند پتاسیم، فولات و آنتی اکسیدان های مختلف برای ارائه مزایای نورولوژیکی در افرادی که به طور منظم آن ها را مصرف می کنند، مفید شناخته شده اند. با توجه به عصب شناسی، فولات بیماری آلزایمر را کاهش می دهد، بنابراین اسفناج ایده خوبی برای افرادی است که در معرض خطر عصبی یا کاهش شناختی هستند. پتاسیم بخش جدایی ناپذیر سلامت مغز است و با افزایش جریان خون به مغز و قدرت شناخت، تمرکز و فعالیت عصبی را بهبود می بخشد.

درمان هموفیلی

اسفناج غنی از ویتامین K است که به لخته شدن خون با تولید پروترومبین کمک می کند و بنابراین بیماری هموفیلی را درمان می کند. این امر برای کنترل خونریزی بیش از حد عالی است و همچنین باعث تقویت عملکرد کبد از طریق تولید گلیکوژن می شود.

فشار خون را حفظ می کند

اسفناج حاوی مقدار زیادی پتاسیم و محتوای کم سدیم است. این ترکیب مواد معدنی برای بیماران مبتلا به فشار خون بسیار مفید است زیرا پتاسیم فشار خون را کاهش و سدیم فشار خون را افزایش می دهد. فولات موجود در اسفناج همچنین به کاهش فشار خون کمک می کند و رگهای خونی را شل می کند، در حالیکه جریان خون مناسب را حفظ می کند. با کاهش فشار خون و تسهیل تنش عروق، می توانید فشار بر سیستم قلبی عروقی را کاهش دهید و اکسیژن را به سیستم های مختلف بدن افزایش دهید تا عملکرد مطلوب داشته باشید.

مطالب مرتبط
نحوه مصرف بونویوا ( Bonviva ) + عوارض و تداخلات دارویی

تقویت عضلات

عامل C0-Q10، که آنتی اکسیدان موجود در اسفناج است، نقش مهمی در تقویت عضلات، بخصوص ماهیچه های قلب ایفا می کند که به طور مداوم خون را به تمام قسمت های بدن متصل می کند. با توجه به مجله پرستاری قلب و عروق،  C0-Q10 می تواند برای جلوگیری و درمان بسیاری از بیماری های قلبی عروقی مانند هیپرگلیپیدمی، نارسایی قلبی، فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی استفاده شود.

کمک به حفظ مواد معدنی استخوان ها

اسفناج منبع خوبی برای ویتامین K است که برای حفظ کلسیم در ماتریکس استخوان عمل می کند و منجر به جلوگیری از نابودی مواد معدنی می شود. به غیر از این، دیگر مواد معدنی مانند منگنز، مس، منیزیم، روی و فسفر نیز در ایجاد استخوان های قوی کمک می کنند. این، به نوبه خود، می تواند از توسعه پوکی استخوان در فرد جلوگیری کند. این مواد معدنی برای حفظ دندان ها و ناخن ها نیز ضروری هستند.

کاهش خطر ابتلا به آب مروارید

لوتئین و زیگزانتین موجود در اسفناج هر دو به عنوان آنتی اکسیدان های قوی عمل می کنند، بنابراین از اثرات شدید اشعه های UV در چشم ها که می توانند منجر به آب مروارید شوند، جلوگیری می کنند. آنها همچنین اثر رادیکال های آزاد را کاهش می دهند که می تواند یکی از علل اصلی آب مروارید و سایر مشکلات چشم باشد.

افزایش متابولیسم

دلیلی وجود دارد که پزشکان توصیه می کنند اسفناج را به میزان قابل توجهی به رژیم غذایی خود اضافه کنید. مقدار پروتئین موجود در اسفناج به عنوان یک سبزی قابل توجه است و به راحتی آنزیم ها را به آمینو اسیدهای ضروری برای انسان تقسیم می کند. پروتئین های حیوانی نیز به توسعه و رشد عضلات کمک می کنند. آنها همچنین توانایی بدن ما برای بهبود زخم را افزایش می دهند و باعث تقویت کل متابولیسم بدن می شوند و همه اعضای بدن ما را تشویق می کنند تا در سطح مطلوب خود عمل کنند. همچنین، یک مطالعه اخیر نشان می دهد که تیلاکویید موجود در اسفناج می تواند اشتها و گرسنگی را کاهش دهد که می تواند به کاهش وزن نیز کمک کند.

مطالب مرتبط
8 ترکیب غذایی که به شما در کاهش وزن کمک می کند

اعمال به عنوان ضد زخم

کشف شده است که اسفناج و برخی از سبزیجات دیگر توانایی حفاظت از غشای مخاطی معده را دارند، در نتیجه باعث کاهش وقوع زخم معده می شوند. علاوه بر این، گلیکوژنیکرلیپید های موجود در اسفناج می توانند قدرت تخلیه دستگاه گوارش را افزایش دهند و از این طریق سبب جلوگیری از التهاب ناخواسته در آن قسمت از بدن شوند.

جلوگیری از آترواسکلروز

آترواسکلروز ناشی از سخت شدن شریان ها است. نشان داده شده است که یک رنگدانه به نام لوتئین که در اسفناج یافت می شود، باعث کاهش آترواسکلروز، حملات قلبی و سکته مغزی می گردد. این به خاطر این واقعیت است که پروتئین های اسفناج تمایل دارند کلسترول و سایر ذخایر چربی را در رگ های خونی کاهش دهند.

کمک به رشد جنین

فولات موجود در اسفناج برای رشد مناسب سیستم عصبی جدید، یک جنین در حال رشد لازم است. نقص هایی مانند شکاف شکم یا اسپینا بیفیدا ممکن است به دلیل کمبود فولات باشد. به دلیل ویتامین A موجود در اسفناج توصیه می شود که مادر مقادیر بالاتری اسفناج را مصرف کند. ویتامین A نیز برای رشد ریه در جنین مورد نیاز است و می تواند هنگام شیردهی منتقل شود بنابراین مصرف پس از تولد نیز باید ادامه یابد.

کاهش التهاب

بسیاری از ترکیبات ضد التهابی موجود در اسفناج وجود دارد، در واقع بیش از دوازده مورد. آنها در دسته متیلندی بلوکی فلاونوئید گلوکورونید دسته بندی می شوند و اسفناج یکی از قوی ترین سبزیجاتی است که موجب کاهش التهاب در سراسر بدن می شود. این نه تنها به معنای حفاظت از قلب در برابر التهاب خطرناک و جلوگیری از سرطان است بلکه همچنین باعث کاهش التهاب و درد در ارتباط با شرایطی مانند آرتروز و نقرس می شود که میلیون ها نفر از مردم در سراسر جهان را تهدید می کند.

مطالب مرتبط
آیا آندومتریوز باعث درد پا می شود؟

درمان و پیشگیری از سرطان

اسفناج از اجزای مهمی تشکیل شده است که برای درمان و پیشگیری از انواع سرطان امیدوار کننده است. این شامل مثانه، پروستات، کبد و سرطان ریه است. اجزای مختلف اسفناج مانند فولات، توکوفرول و کلروفیلین از طریق مکانیزم های مختلف برای درمان و محافظت از بیماران مبتلا به سرطان عمل می کنند.

مطالعات اخیر نشان داده است که اسفناج در برابر سرطان پروستات تهاجمی بسیار موثر است و این با اپوکسی سنتانوفیل، که کاروتنوئید منحصر به فردی است، همراه با نئوکسانتین و ویولاگزانتین که به طور مستقیم با فعالیت های تومور  و گسترش سرطان در سراسر بدن، مرتبط است.

محافظت از پوست

نشان داده شده است که مواد غذایی و رنگدانه های مختلف برای محافظت پوست از اشعه های مضر خورشید، از جمله اشعه UV استفاده شده است. این نه تنها از پوست محافظت می کند، بلکه همچنین برخی از ژن های آسیب دیده را ترمیم می کند، در نتیجه از خطر ابتلا به سرطان پوست پیشگیری می شود.

پروتئین برای رشد نوزادان

ملوان زبل برای افزایش نیروی خود اسفناج مصرف می کرد. هدف این کارتون این است که کودکان را متقاعد به خوردن اسفناج و قوی کند. توصیه می شود که نوزادان با اسفناج تغذیه شوند، که پروتئین، ویتامین ها، مواد معدنی و مواد غذایی را به آنها می دهد. این مواد مغذی باعث رشد مناسب در مراحل اولیه رشد می شوند.

اختصاصی وردنگار – هرگونه کپی برداری با نام و لینک دهی مستقیم مجاز است

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.